För alla kan väl baka

Nej, så är det verkligen inte! Brunchen jag nämnde tidigare var med några nyfunna vänner och planen var att vi skulle äta brunch, planera vad vi skulle baka inför ett möte imon och sedan baka det. Så vad kan man lätt göra till 40 pers? Kladdkaka! Någon kläckte idén och vi andra tckte det var en bra idé. En kille jobbar på en av nationerna och har därmed tillgång till ett stort kök vilket gjorde att vi valde att ta receptet därifrån. Det vara bara jag som reagerade när det stod ett kilo smör i degen. "Det är ju till så många" sa de andra och avfärdade mina misstankar. Så vi gick till Ica och köpte vår inköpslista. När vi bakade använde vi oss av bland annat tre liter socker, 1,5 liter vetemjöl och andra helt absurda mängder. Någon var smart nog att hälla i bakpulver med så tja. Ni kanske börjar lista ut vad som hände?

I alla fall, efter att ha gjort den största deg jag sett sattes första plåten in i ugnen. Den började svälla oroväckande mycket. Tillslut fick vi ta ur plåten ur ugnen och tömma den. Vi tog bort ungeför 2/3 av smeten för att sedan inse att det var för lite vi tagit bort. Så ledde det ena till de andra och allt slutade med att det blev smet av allting. Smet till middag blev det och sedan var mage och diabetes kass det med. Jag hittade ett recept på internet och kunde konstatera att vår smet var beräknad till knappt 200 personer. Nu har vi tyvärr inget att erbjuda imon utan det får blir Ica och massa kakor. Wihu! Jag önskar jag ahft kamera med mig. Några skålar smet, några plåter kaos, 4 timmars jobb och allt vi hade i slutet var en erfarenhet.

Men allt har inte blivit skit denna helg vad gäller mat! Igår provad jag en ny amträtt igen. Denna gång utan recept. Inspirationen kom från Larsson då jag såg vad han gjort med kassler i veckan. I min frys hade jag 1,3 kilo kassler som var köpt på rea för någon vecka sedan. Denna kassler skar jag i fina tärningar och stekte tillsammans med purjolök och curry. Efter det la jag ner allt i en stor gryt där jag tillsatta två paprikor, en buljontärning, lite grädde, mjölk och redning. Tillsammans med ris blev detta gott. Lite mycket curry kanske, men med lite vatten till maten är det inga problem för mig.
Här är resultatet:


Nu inser jag även att jag nog ska försöka bli lite bättre på att lägga upp maten snyggt så att det inte ser ut som en spya.

Nu ska det packas och städas inför flytten som som startar imon. God kväll på er!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0